KORONAVÍRUS: NAKUPUJTE CEZ E-SHOP BEZ OBMEDZENIA ! Podrobnejšie informácie tu.

Čerešňová bublanina s mandľovým medom

Bublanina, nesmrteľný dezert, ktorý je obľúbený hádam v každej domácnosti. Niet sa čomu diviť, bublanina je jednoduchá na prípravu a môžete ju vždy upraviť podľa vašej chuti a fantázie. My sme si pre Vás pripravili čerešňovú s krémovým medom s mandľami. Samozrejme do bublaniny môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie.

 

Ingrediencie:

 

– 2 hr. Polohrubej múky obyč. (špaldová)
– 1 hr. Trstinového cukru
– 1 ½ hr. Mlieka
– 1 dcl Oleja
– 1 Vajce
– 1 Zlatý klas
– 1 Prášok do pečiva
– 1 Vanilínový cukor
– čerešne bez kôstky ( akékoľvek sezónne ovocie )
– 1 PL Mandľový med

čerešňová bublanina

 

Postup:

 

Čerešne zmiešame s mandľovým medom a necháme chvíľu postáť.

Kým nám odpočívajú čerešne s medom pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suché ingrediencie a mokré ingrediencie samostatne a následne zmiešame všetko dohromady. Po dôkladnom premiešaní všetkých surovín nám vznikne jemné cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy. Na vyliate cesto poukladáme čerešne ochutené mandľovým medom. Pečieme na 200 C cca 15 minút.

Po upečení, necháme trochu vychladnúť, posypeme ešte lúpanými mandľami a práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť