Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov – na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme…. 🙂 Palacinky, ktoré si teraz pripravíme sú naozaj jemné, nadýchané, chutné, nelepia sa a obsahujú náš med so škoricou.
Ingrediencie na palacinky:
– 500 ml mlieko
– 10 PL múka hladká
– 2 ks celé vajcia
– 1 ks bal. cukor vanilkový
– štipka soli
Ingrediencie na plnku:
– 250 g syr Ricotta
– 1 BIO citrón
– med so škoricou
– sezónne ovocie
Postup palacinky:
Všetky suroviny si dáme do jednej misky. Keď už máme všetky suroviny v miske, cesto vymiešame …a necháme aspoň 15-20 minút odpočívať (niekto možno cesto mieša ručne, ale s mixérom to je rýchle a dobre 🙂 ) Cesto nám postálo 20 minút, skontrolujeme či má správnu hustotu a môžeme sa pustiť do pečenia 🙂 Vymastíme si panvicu s olejom, úplne jemnučko nie veľa oleja a poriadne rozohrejeme panvicu a môžeme piecť.
Postup plnka do palaciniek:
Do ricotty si nastrúhame kôru z citróna, pridáme šťavu z ½ citróna a 1 PL med so škoricou. Dobre premiešame a naplníme palacinky. Pridáme ovocie, ktoré taktiež premiešane s medom so škoricou.
Touto neobyčajne chutnou plnkou si naplníme naše upečené palacinky.