KORONAVÍRUS: NAKUPUJTE CEZ E-SHOP BEZ OBMEDZENIA ! Podrobnejšie informácie tu.

Palacinky plnené ricottou a med so škoricou

Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov – na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme…. 🙂 Palacinky, ktoré si teraz pripravíme sú naozaj jemné, nadýchané, chutné, nelepia sa a obsahujú náš med so škoricou.

 

Ingrediencie na palacinky:

 

– 500 ml mlieko
– 10 PL múka hladká
– 2 ks celé vajcia
– 1 ks bal. cukor vanilkový
– štipka soli

 

Ingrediencie na plnku:

 

– 250 g syr Ricotta
– 1 BIO citrón
– med so škoricou
– sezónne ovocie

Postup palacinky:

 

Všetky suroviny si dáme do jednej misky. Keď už máme všetky suroviny v miske, cesto vymiešame …a necháme aspoň 15-20 minút odpočívať (niekto možno cesto mieša ručne, ale s mixérom to je rýchle a dobre 🙂 ) Cesto nám postálo 20 minút, skontrolujeme či má správnu hustotu a môžeme sa pustiť do pečenia 🙂 Vymastíme si panvicu s olejom, úplne jemnučko nie veľa oleja a poriadne rozohrejeme panvicu a môžeme piecť.

 

Postup plnka do palaciniek:

 

Do ricotty si nastrúhame kôru z citróna, pridáme šťavu z ½ citróna a 1 PL med so škoricou. Dobre premiešame a naplníme palacinky. Pridáme ovocie, ktoré taktiež premiešane s medom so škoricou.

Touto neobyčajne chutnou plnkou si naplníme naše upečené palacinky.

 

Dobrú chuť !!!