Medvedí cesnak a jar patria k sebe. Pozrite sa, ako si užiť jeho dokonalú chuť v tomto recepte na svieže pesto.
Jeho sezóna je krátka a preto je ideálne z neho pripraviť lahodné a voňavé pesto. Toto pesto z medvedieho cesnaku vydrží v chladničke pár týždňov, a tak si sezónu medvedieho cesnaku môžete užiť o trochu dlhšie.
Pesto je pripravené zo zmesi orechov, olivového oleja a soli. Prípadne môžete pridať aj parmezán, či citrónovú šťavu.
Na dva malé poháriky pesta budeme potrebovať (cca 2x150g):
•zväzok medvedieho cesnaku ( cca 50g)
•2 väčšie hrste orechov ( skvelé sú kešu, mandle či vlašské orechy) Honey B
• 70-100 ml olivovového oleja
•1/3 ČL soli
Postup:
- Medvedí cesnak, orechy a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame olivový olej, kým pesto nedosiahne krémovú olejovú konzistenciu.
- Nalejeme do čistých pohárikov. Ak chceme zabezpečiť dlhšiu trvanlivosť, zalejeme pesto trochou oleja.
Tip na servírovanie: Pesto chutí skvele s lučinou na čerstvom chlebíku. Lučina zjemní chuť cesnaku.
Recept pre nás pripravila úžasná Deniska z mama_inthe_kitchen.