pesto

Pesto z medvedieho cesnaku s orechami

Medvedí cesnak a jar patria k sebe. Pozrite sa, ako si užiť jeho dokonalú chuť v tomto recepte na svieže pesto.

Jeho sezóna je krátka a preto je ideálne z neho pripraviť lahodné a voňavé pesto. Toto pesto z medvedieho cesnaku vydrží v chladničke pár týždňov, a tak si sezónu medvedieho cesnaku môžete užiť o trochu dlhšie.

Pesto je pripravené zo zmesi orechov, olivového oleja a soli. Prípadne môžete pridať aj parmezán, či citrónovú šťavu.

pesto

Na dva malé poháriky pesta budeme potrebovať (cca 2x150g):

•zväzok medvedieho cesnaku ( cca 50g)
•2 väčšie hrste orechov ( skvelé sú kešu, mandle či vlašské orechy) Honey B
• 70-100 ml olivovového oleja
•1/3 ČL soli

Postup:

  1. Medvedí cesnak, orechy a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame olivový olej, kým pesto nedosiahne krémovú olejovú konzistenciu.
  2. Nalejeme do čistých pohárikov. Ak chceme zabezpečiť dlhšiu trvanlivosť, zalejeme pesto trochou oleja.

Tip na servírovanie: Pesto chutí skvele s lučinou na čerstvom chlebíku. Lučina zjemní chuť cesnaku.

Recept pre nás pripravila úžasná Deniska z mama_inthe_kitchen.

Iba slovenský med

Produkty sú ochotené pravým slovenským medom

Podpora lokálnej výroby

Produkty sú výrobané len u slovenských výrobcov

Bez pridaných konzervantov

Naše produkty sú bez umelých farbív a konzervantov

Rýchla expedícia objednávok

Vaše objednávky sú expedovaný do 2 pracovných dní

Odoberajte naše novinky

Okrem produktov, pre vás rovnako pilne pripravujeme aj nový obsah.

    Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov.