KORONAVÍRUS: NAKUPUJTE CEZ E-SHOP BEZ OBMEDZENIA ! Podrobnejšie informácie tu.

TIP na vynikajúci svieži obed: Cviklovo-pomarančový šalát s tekvicovým dressingom (RECEPT)

Tiež si v lete radšej doprajete nejaký ľahký obed? Aj ten sa dá pripraviť zaujímavo a tak, aby nielen chutil lahodne, ale aby mal aj skvelé výživové hodnoty. Presne takýmito vlastnosťami sa môže pochváliť tento vynikajúci cviklovo-pomarančový šalát s tekvicovým dressingom.

Jeho príprava je naozaj jednoduchá a zaberie vám len zopár minút.

Čo budete potrebovať?

Na 2 porcie si pripravte:

Na šalát
• 150 g poľníčka
• pomaranč
• väčšiu uvarenú cviklu
• pražené kešu

Na dressing
• 2 lyžičky tekvicového oleja
• 1 lyžička jablkového octu
• 2 lyžičky medu so zázvorom
• 2 lyžičky dijonskej horčice
• nasekanú mätu
• 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
• soľ
• korenie

Takto si šalát pripravíte

Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý.Pomaranč si nakrájame na malé kúsky, uvarenú cviklu na mesiačiky a spolu s poľníčkom premiešame.

Dressing si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Odporúčame použiť čerstvé bylinky, ktoré šalát krásne osviežia. Šalátik polejeme dressingom a posypeme kešu orechami.

TIP: Ak ste milovníci syra, neváhajte pridať napríklad fetu alebo kozí syr.

Nákupný košík

Niektoré zo surovín potrebné na túto pochúťku nájdete aj u nás.

Kešu orechy nájdete TU.

Kešu Mojmedik

Tekvicový olej nájdete TU.

Med so zázvorom nájdete TU.

Za recept ďakujeme @didisbaking.